Повідомлення у Facebook зірвало військову операцію

— 4 березня 2010, 15:05

Ізраїльська армія скасувала рейд, запланований на Західному березі річки Йордан, після того, як один з військовослужбовців помістив у соціальній інтернет-мережі Facebook інформацію про підготовку операції, передає ВВС.

Солдат написав, що в середу йому доведеться брати участь у рейді, в ході якого ізраїльська армія мала намір провести ряд арештів на палестинських територіях.

Окрім цього військовослужбовець написав час та місце проведення спецоперації.

Побачивши повідомлення, друзі солдата по віртуальній спільноті повідомили про це у військові інстанції.

За це над горе-солдатом було проведено військово-польовий суд. У результаті хлопця засудили до 10 діб з подальшим відрахуванням від військової служби, пише The Associated Press.

"Завантаження секретної інформації в соціальну мережу або на будь-який веб-сайт дає достпу до інформації тим, хто хотів би побачити (секретну операцію), у тому числі іноземним та ворожим розвідкам", - йдеться у військовій заяві.

Представник ізраїльської армії також зауважив, що усім солдатам було заборонено публікувати секретну інформацію, включаючи фотографії, які містять військові дані.

До речі, на ізраїльських військових базах розвішані плакати, які мають вигляд сторінки у Facebook. На них зображено іранського президента Махмуда Ахмадінежада, президента Сирії Башара Асада і лідера "Hezbollah" шейха Хасана Насралла. Під фото напис: "Ви думаєте, що кожен ваш друг?".

Реклама:

Головне сьогодні