Шокуюча реклама: до боротьби з абортами залучили Гітлера

— 5 березня 2010, 10:43

Розмах інсталяції вражає: довжина білборда становить 200 метрів, повідомляє ВВС.

Портрет фюрера, поміщений поруч з фотографіями закривавлених людських ембріонів, супроводжується підписом "Аборти для польок ввели при Гітлерові 9 березня 1943".

У роки окупації нацисти дозволили польським жінкам робити аборти, розглядаючи місцеве населення як "недолюдей".

Паралельно окупанти здійснювали програму масового винищення жителів Польщі.

"Аборти для польок ввели при Гітлерові 9 березня 1943" гласить скандальна реклама. Фото REUTERS
В інтерв'ю Gazeta Wyborcza організатор кампанії Маріуш Дзержавскі висловив думку, що "м'яка тактика в боротьбі з абортами більше не працює".

Влада Польщі за підтримки католицької церкви, яка користується значним впливом в країні, ввела в 1993 році практично повну заборону на аборти.

Згідно з польським законодавством, вагітність може бути перервана лише у разі зґвалтування чи кровозмішення, а також за обставин, що загрожують життю матері або майбутньої дитини.

[L]Однак, як повідомляє агентство Франс Прес, навіть в подібних випадках лікарі у польських лікарнях часто відмовляються переривати вагітність.

За даними Gazeta Wyborcza, нова кампанія противників абортів приурочена до майбутнього Міжнародного жіночого дня.

Польські правозахисники і феміністки регулярно влаштовують марші протесту, вимагаючи, зокрема, пом'якшення законодавства про аборти.

Франс Прес, посилаючись на правозахисні організації, повідомляє, що щорічно в Польщі роблять 180 тисяч нелегальних абортів, тоді як число легально перерваних вагітностей не перевищує 300.

Реклама:

Головне сьогодні