У Києві жінок відлякували від куріння "чорними квітами". ФОТО

— 9 березня 2010, 14:28

8-го березня у свято всіх жінок на Майдані Незалежності у Києві артисти, серед яких співаки Василь Бондарчук, Павло Зібров, Вадим Красноокий, танцюрист Олександр Лещенко, дарували перехожим жінкам нарциси в горщиках.

Привітання жінок проходило рамках акції "Ти - квітка! Бережи себе!", проведеною Коаліцією громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну".

Жінкам пропонували обрати: або звичайну, натуральну квітку, або квітку, яка покрита "смолою" - у вигляді чорної фарби з балончика.

Ці "чорні квітки" росли у рожевих горщиках, посипаних блискітками. Такі горщики символізували рекламу сигарет, якою сигаретні виробники - великі іноземні компанії - заманюють нових клієнток, молодих дівчат, та підсаджують їх на куріння.

Зокрема, чорною фарбою були пофарбовані квітки у 16-ти горщиках зі 100. Саме стільки - 16% міських жінок є курцями. З них, за даними опитування КМІС у жовтні 2009 року, 8% курять регулярно та 8% періодично.

ВІДЕО ДНЯ

Метою акції було привернути увагу до необхідності повної заборони реклами тютюнових виробів, а жінок - закликати не починати або кинути курити.

"Наші очікування справдилися, і жінки обирали свіжі квітки, природну красу! Цією акцією ми закликали жінок, а також і чоловіків, цінувати саме природню красу, не покривати своє тіло - рот, легені - шаром смоли, яку потім не вивести ніяким кремом для чищення", - говорить координатор акції Ганнуся Гапко

До речі, такі ж акції пройшли, окрім Києва, також у Донецьку, Львові, Сумах, Сімферополі та Черкасах.

Усі фото надані Коаліцією громадських організацій "За вільну від тютюнового диму Україну"

Реклама:

Головне сьогодні