Цього літа у Криму відпочинок подорожчає мінімум на 10%

— 9 березня 2010, 17:18

Ціни на відпочинок у Криму цього літа будуть вищі, аніж торік мінімум на 10%.

Такі прогнози озвучили міністр курортів і туризму автономії Андрій Сумцов та його перший заступник Марина Слєсарєва, повідомляє "Радіо Свобода".

За словами Слєсарєвої, лише у рідкісних випадках вартість путівок чи проживання залишиться на колишньому рівні.

Вона пояснила подорожчання відпочинку збільшенням цін на продукти харчування. Тож очікується, середня ціна на ліжко-день сягне 400 гривень.

[L]Разом з тим, чиновники не прогнозують різкого спаду кількості курортників. За словами тієї ж Марини Слєсарєвої, до Криму їде переважно "ностальгуючий" турист. Крім того, попри невисокий сервіс і великі ціни, півострів може запропонувати гарний клімат для оздоровлення.

Водночас, прогнози експертів відрізняються від того, що говорять урядовці. Нещодавно директор інформаційно-маркетингової фірми "Курорти Криму" Олександр Бурдонов заявив, що на Крим чекає провальний сезон. Серед причин цього він називає і відсутність відповідної реклами кримських курортів.

Попри те, що складнощі кримська курортно-рекреаційна сфера переживає уже не перший рік, уряд автономії так і не створив стратегію її розвитку. Разом з тим, якщо раніше ставка робилася на російського курортника, то тепер керівники автономії все частіше говорять про необхідність залучення туриста з Європи.

Реклама:

Головне сьогодні