Чоловік принцеси Монако заплатить 200 тисяч євро за ляпаси

— 9 березня 2010, 18:13

У вівторок земельний суд Хільдесхайм визнав 55-річного чоловіка принцеси Монако Кароліни принца ганноверського Ернста Августа винним у рукоприкладстві і нанесенні легких тілесних ушкоджень, повідомляє Лента.ру з посиланням на Stern.

Згідно з рішенням суддів, коханий принцеси Монако має заплатити штраф у 200 тисяч євро.

Процес, який проходив у відсутності відповідача, тривав 26 днів. Суд майже повністю задовольнив вимогу прокуратури, однак за це винесений вирок не передбачає накладення судимості.

Розглянутий в суді інцидент стався в січні 2000-го року в Кенії. Перебуваючи на відпочинку на курортному острові Ламу в Індійському океані, Ернст Август посварився з німецьким бізнесменом Йозефом Брунленером і дав йому два ляпаси.

Подія отримала широкий резонанс. Так, у 2004-му році суд Ганновера засудив принца до штрафу у 445 тисяч євро за нанесення тілесних ушкоджень і наклав на нього судимість.

Пізніше Ернсту Августу вдалося домогтися повторного розгляду справи. На другому процесі в суді Хільдесхайм Йозеф Брунленер продовжував стверджувати, що принц ганноверський вдарив його кілька разів кулаками в груди і завдав тим самим відчутні травми. Однак згідно з показаннями більшості свідків, допитаних судом, мова йшла не про удари кулаком, а саме про ляпас.

Адвокат принца Ернста Августа при цьому поставив під сумнів достовірність показань свідків з боку потерпілого. Більш того, захист заявляла, що Йозеф Брунленер симулював тяжкі тілесні ушкодження, які йому нібито завдав принц Ганноверу.

Дуже важливими для суду стали свідчення дружини Ернста Августа - принцеси Монако Кароліни. Вона заявила, що на дискотеці, яка належала Йозефу Брунленеру, було надзвичайно гамірно і, крім того, її чоловіка дратували лазерні ефекти. У підсумку він дав власникові закладу два легкі ляпаси: одну за шум, іншу за світло, але кулаками не бив.

Реклама:

Головне сьогодні