Тест

Донецьких дітей матеріально заохочуватимуть до хорошої поведінки

Новий проект ініціювала донецька міська організація Фонд соціального розвитку "Наше майбутнє" за підтримки міжнародного фонду "Відродження".

Ідея базується на методиках виховання американської громадської організації "Пресслі Рідж", повідомляє "Німецька хвиля".

Керівник проекту і голова фонду "Наше майбутнє" Мар'яна Русанюк пояснила, що йдеться насамперед про матеріальне заохочення так званих важких дітей, аби вони самі ставали зацікавленими в тому, щоб поліпшити свою поведінку.

Стимулювання полягає в системі додаткових бонусів або штрафів.

Бонуси виконують для дитини уявну роль грошей, за які вона може придбати в спеціальних пришкільних магазинах, приміром, іграшки або канцтовари. Можливо, навіть комп'ютер, але це вже залежить від фінансових можливостей школи та спонсорів.

Серед моральних стимулів може бути відпочинок у таборі, квиток до театру, в дельфінарій, басейн або на дискотеку. У реалізації цього навчальним закладам мають допомагати благочинні організації.

До втілення проекту залучено близько 20 навчальних закладів Донеччини. За словами Мар'яни Русанюк, вже відбулося навчання педагогів і психологів за новими методиками.

Незабаром має розпочатися безпосереднє втілення проекту в школах. Утім, як зауважила Русанюк, загальмувати проект може упередженість педагогів щодо ефективності методів американської системи виховання.