Кожен п'ятий абітурієнт складатиме історію України російською

— 9 квітня 2010, 13:01

Тести з математики російською мовою попросили 77 тисяч 353 особи, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

На другому місці, за кількістю запитів, тести з перекладом угорською мовою. Їх виявили бажання отримати 424 особи.

Цього року абітурієнти мали змогу складати тести сімома мовами: українською, російською, кримськотатарською, молдовською, польською, румунською та угорською.

Усі запити абітурієнтів щодо надання їм тестів, перекладених однією із зазначених вище мов, будуть задоволені в повному обсязі, запевняють в центрі.

Виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання 288 осіб, які перебувають в закладах виправної системи.

[L]

Крім того, 815 особам були видані довідки про те, що через стан їхнього здоров′я центр оцінювання якості освіти не може створити умови для успішного проходження тестування.

Вони будуть складати вступні випробування у вищих навчальних закладах у традиційній формі.

Завершення реєстрації дає можливість розпочати формування мережі пунктів тестування. Ця робота, орієнтовно, буде завершена до 1 травня.

Після 10 травня абітурієнтам будуть розсилатися запрошення для участі в зовнішньому оцінюванні. У цей же час вони розміщуватимуться на їхніх персональних сторінках на сайті центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація бажаючих взяти участь у ЗНО тривала більше трьох місяців і закінчилася у четвер, 8 квітня, о 18 годині.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у період із 2 до 23 червня. Абітурієнти складатимуть тести із української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії, англійської, німецької, французької та іспанської мов.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні