Дівчина їсть кожні 15 хвилин, але важить не більше 26 кг. Відео

— 30 червня 2010, 11:50

Ліззі споживає від 5 до 8 тисяч кілокалорій на день, проте, маючи зріст 157 сантиметрів, вона ніколи не важила більше 27,3 кілограмів, повідомляє The Sun.

"Я регулярно зважуюся і, якщо набираю хоча б фунт, дуже радію", - розповідає Ліззі, яка стала співавтором книги про своє життя.

"Я цілий день їм маленькими порціями чіпси, солодощі, шоколад, піццу, курку, пиріг, пончики, морозиво, локшину та тістечка, й дуже засмучуюсь, коли люди звинувачують мене в тому, що я анорексик", - каже дівчина.

"Коли я знайомлюся з новими людьми, я маю казати "Привіт, я Ліззі, я маю рідкісний синдром, я не анорексик", - розповідає вона.

Ліззі народилася передчасно і важила трохи більше кілограму. Її перше вбрання було придбано у ляльковій крамниці, бо одяг для немовлят був дитині завеликий. Лікарі довго не могли поставити Ліззі діагноз й готували батьків до найгіршого.

"Вони казали, що вона ніколи не зможе ходити, говорити або жити нормальним життям", - згадує батько дівчини.

Втім, всупереч невтішним прогнозам, мозок, кістки та внутрішні органи дитини розвивалися нормально, вона просто була дуже маленькою. У два роки Ліззі важила лише 6,8 кілограмів, стільки ж, скільки звичайне дитя важить у 5 місяців.

У чотири роки Ліззі осліпла на одне око, а у 16 ледь не померла від анемії, бо клітини її крові не множилися належним чином. Тоді життя дівчини врятувало переливання крові.

"Мої лікарі гадки не мали, чому я досі жива. Я мала лише половину нормального обсягу крові в моєму тілі, але після переливання відчула себе новою людиною, це було чудово".

Випадок Ліззі спантеличує лікарів по всьому світі. Професор Абджиман'ю Гарг з Техаського університету Південно-західного медичного центру вважає, що дівчина має неонатальний прогероїдний синдром, що викликає прискорене старіння, втрату жирів з обличчя й тіла та дегенерацію тканин.

Передбачити, що чекає на Ліззі в майбутньому, науковці наразі не можуть. "Ліззі пощастило, що вона має здорові зуби, кістки та органи, тож прогноз хороший. Ми продовжимо досліджувати її випадок та вчитися в неї", - каже лікар.

Реклама:

Головне сьогодні