Табачник бачить для школярів два строки за партами

— 9 червня 2010, 16:51

Про це сказав міністр освіти Дмитро Табачник на парламентських слуханнях на тему: "Запровадження 12-річної загальної середньої освіти в Україні: проблеми та шляхи їх подолання".

За його словами, перший варіант - зупинитися на 11-річному терміні навчання з одночасним запровадженням обов'язкової передшкілької освіти, повідомляє УНІАН.

Табачник уточнив, що йдеться про однорічне навчання дітей з 5 років. На його думку, у разі запровадження 11-річного терміну навчання доцільно було б поєднати шкільні програми 11 і 12 класів.

Міністр зазначив, що інший варіант розвитку шкільної освіти - надати дозвіл місцевим радам самостійно ухвалювати рішення про термін здобуття повної загальної середньої освіти за програмою або 11, або 12 років. При цьому міністр зазначив, що не є прихильником такого варіанту.

Табачник зауважив, що вирішальним при ухваленні такого рішення має бути стан матеріальної, фінансової бази, навчально-методичного, кадрового забезпечення кожного навчального закладу.

Він наголосив, що Міністерство освіти організувало проведення низки досліджень з приводу термінів здобуття дітьми середньої освіти.

За словами міністра, згідно з результатами опитувань, негативне ставлення до запровадження 12-річної освіти висловлює понад 79% громадян.

"Риторичним видається запитання: що краще для молодої людини - ще рік навчатися в школі з крейдою в руках чи в будь-якому вищому професійно-технічному закладі здобувати обрану професію. Що краще для держави, яка поставила перед собою амбітні цілі розвитку економіки - вкладати мільярди у продовження навчання в середній школі чи в якісну підготовку фахівців", - запитав Табачник.

Реклама:

Головне сьогодні