Домашні пологи збільшують ризик смерті дитини удвічі – вчені

— 2 липня 2010, 12:29

Американські вчені, проаналізувавши більше 500 тисяч пологів у Північній Америці і Європі, прийшли до висновку, що ризик смерті дитини при домашніх пологах вдвічі вищий, ніж при народжені у пологовому будинку.

Щоправда, науковці наголошують, що навіть в цьому випадку ризик смертності новонародженого вдома залишається на досить низькому рівні - 0,2%, повідомляє ВВС.

В ході масштабного дослідження було вивчено дані майже 350 тисяч запланованих домашніх пологів і більше 200 тисяч запланованих пологів у лікарнях.

[L]На думку науковців, причиною підвищення смерті дітей є порушення дихання, які, через відсутність спеціальної реанімаційної апаратури, часто закінчуються летально. До того ж, пологи втричі більш ризиковані для тих дітей, які мають вроджені захворювання.

Попри підвищений ризик смерті малюків, які народжувалися вдома, експерти також виявили для жінок й позитивну сторону пологів не в лікарні.

Зокрема, виявилося, що при домашніх пологах відновлення матері відбувається швидше, та й ускладнення у жінок розвиваються дещо рідше, ніж у пологових будинках.

Реклама:

Головне сьогодні