Москвичів атакують блохи

— 2 липня 2010, 18:08

Як повідомили в п'ятницю жителі будинку №39 на Фестивальній вулиці, у квартирах на першому і другому поверхах у цьому та низці сусідніх будинків "спостерігається справжня навала бліх".

"Люди прокидаються вранці, покусані незрозумілими комахами, з червоними плямами по всьому тілу", - розповів співрозмовник.

Він додав, що декілька мешканців викликали санепідслужбу для санітарної обробки квартир. "Фахівці, що приїхали, кваліфікували цих комах як бліх", - додав співрозмовник.

Високопоставлене джерело в Росспоживнагляді повідомило, що "останнім часом зненацька збільшилася кількість скарг на навалу бліх та їхні укуси".

"Раніше скаржилися на пацюків, а зараз стали скаржитися на бліх", - сказав лікар. Він додав, що загальна кількість викликів з цього приводу зросла.

В якості рекомендації лікар порадив "стежити за своїми домашніми тваринами, частіше мити їх та уважніше доглядати".

В одній із приватних компаній, що займаються боротьбою з паразитами, заявили, що "останнім часом навала бліх характерна не лише для Північного округу Москви, але й для всього міста".

"За день буває 8-12 викликів, пов'язаних з блохами, що для нас дуже багато", - зазначив представник компанії.

Він додав, що в багатьох випадках у тих квартирах, куди викликали санітарні служби, немає ніяких домашніх тварин.

Один з ветеринарних лікарів розповів, що фахівці відзначають збільшення популяції бліх і сплеск їхньої активності.

За його словами, зазвичай це відбувається тоді, коли "у підвалі будинку спостерігається велика кількість щурів, або поблизу проживає велика кількість дворових безпритульних котів".

"Блохи по повітроводах і по комунікаціях піднімаються з підвалів на перші і другі поверхи, або жителі квартир заносять їх на взутті й одязі з вулиці і з під'їзду в житлові приміщення", - пояснив лікар.

Офіційних підтверджень цієї інформації "Інтерфакс" не має.

Реклама:

Головне сьогодні