Тест

Інженери Apple зрозуміли, від чого "глючить" iPhone 4

Новий iPhone надійшов у продаж 24-го червня. Та майже одразу перші користувачі помітили: коли вони тримають телефон за нижній лівій кут, сила сигналу різко падає.

У керівництві Apple кажуть: проблема пов'язана з помилковим зображенням смужок, що відтворюють силу сигналу стільникового зв'язку, - і обіцяють ліквідувати її "в найближчі тижні", додаючи при цьому, що у разі потреби користувачі зможуть протягом 30 діб зможуть отримати гроші за покупку в повному обсязі, передає ВВС.

Загалом же, як йдеться в заяві, оприлюдненій днями каліфорнійською фірмою, вихід iPhone 4 на ринок став "самим успішним запуском якого б то не було продукту в історії Apple", і що будь-який телефон, коли його береш в руки певним чином, зменшує ступінь прийому сигналу на одну смужку або більше ".

"Ми з'ясували причину цього різкого скорочення смужок, вона виявилася і простою, і дивовижною. У ході розслідування ми були вражені тим, наскільки ущербна формула, яку ми використовуємо для калькуляції кількості смужок, які повинні відображати силу сигналу", - пишуть автори заяви.

"Наша формула у багатьох випадках помилково відображає на дві або більше смужки більше, ніж мала б, з огляду на силу сигналу. Наприклад, іноді ми бачимо чотири смужки там, де мало б бути дві", - кажуть фахівці.

"Користувачі, що спостерігають зникнення кількох смужок, коли вони беруть в руку iPhone певним чином, найімовірніше, вже знаходяться в зоні дуже слабкого прийому, але не знають про це, оскільки ми помилково відтворюємо чотири або п'ять смужок. І різке скорочення кількості смужок пояснюється тим, що їх велике число з самого початку не було реальним", - продовжують автори.

[L]Тепер керівництво Apple говорить, що готове прийняти на озброєння формулу зображення числа смужок, якою користується американської оператор мобільного зв'язку AT&T.

Крім того, протягом найближчих декількох тижнів компанія обіцяє випустити програмну латку для вирішення проблеми, яку, як кажуть тепер в Apple, страждає і оригінальний iPhone, і подальші моделі, iPhone 3G і iPhone 3GS. Хоча на всі ці моделі подібних скарг від користувачів практично не надходило.

Раніше Apple радив власникам нового iPhone 4 вирішувати проблему сигналу дуже простим способом: не брати телефон за лівий нижній кут - саме про це говорив генеральний директор компанії Стів Джобс.

До слова, визнання і вибачення за "те занепокоєння, яке ми могли викликати", вельми не характерно для його компанії.

Корпус останнього телефону від Apple виконаний з нержавіючої сталі - і він же служить антеною. Коли Джобс представляв світу iPhone, він назвав цю розробку "дуже крутим інженерним рішенням".