Італійський курорт збунтувався проти російських багатіїв

— 7 липня 2010, 10:20

Місцева влада вирішила зарадити проблемі, заборонивши закордонним багатіям купувати нові будинки, повідомляє The Guardian.

Відомий італійський курорт Форте дей Мармі, що протягом років гостинно зустрічав заможних туристів зі всього світу, нині збунтувався проти чужинців.

"Ми хочемо зберегти характер нашого міста, замість того, аби бачити, як воно перетворюється на місце без зв'язків, настільки ж анонімне, як заправка на автомагістралі", - каже мер містечка Умберто Буратті.

Він вирішив відводити місце поряд із розкішними віллами для нових будинків, які продаватимуть виключно місцевим уродженцям або тим, хто прожив у Форте дей Мармі тривалий час.

Як планує місцева влада, заборона на продаж нових будинків триватиме 20 років.

"Не кожен тут є багатієм або росіянином. Погляньте на дизайнерські крамниці тут навколо, схоже, що ми у Лондоні", - зазначає він.

"Ми замислюємось про продаж... наша звична клієнтура вимирає, а росіянам не до вподоби фокачча", - скаржиться власниця пекарні Даніела Нардін.

Попри економічну кризу, яка втримує деяких поміркованих москвичів удома, місцеві агенти з нерухомості передрікають, що близько 500 російських родин прибудуть цього літа у Форте дей Мармі, виклавши по 100 тисяч євро за оренду вілли на сезон.

Втім, це досить невелика сума порівняно із 20 мільйонами, за які купують великі вілли, розташовані між узбережжям та Апуанськими Альпами.

Реклама:

Головне сьогодні