Відомого російського диригента звинуватили у педофілії

— 7 липня 2010, 10:43

Російському піаністові й диригенту, главі Російського національного оркестру, Михайлу Плетньову пред'явлені звинувачення в зґвалтуванні 14-річного підлітка в Таїланді, передає ВВС.

Як заявили в поліції Таїланду, в ході розслідування також були виявлені компрометуючі фотографії, на яких Плетньов зображений із підлітками.

За умовами звільнення під заставу в розмірі 9 тисяч доларів Плетньов зобов'язаний кожні 12 діб реєструватися в суді. Йому також заборонено контактувати з будь-ким зі свідків у справі.

Якщо суд визнає правомірність пред'явлених звинувачень, 53-річному Плетньову може загрожувати до 20 років тюремного ув'язнення.

Водночас сам диригент спростовує усілякі звинувачення на свою адресу.

"Вся справа - суцільне непорозуміння", - сказав Плетньов по телефону кореспонденту The Associated Press, відмовившись від подальших коментарів.

Завідувач консульським відділом посольства Росії в Бангкоку Андрій Дворніков сказав, що зараз Плетньов знаходиться у себе вдома в Паттаї, передає агентство Інтерфакс.

У середу, за словами Дворнікова, піаніст "повинен бути в суді, де спробує уточнити претензії поліції і вирішити питання про виїзд з країни до Росії, де у нього заплановано концертний виступ". Засідання суду заплановано на 10:00 за київським часом.

Як повідомляє "Інтерфакс", Тайландський суд таки дозволив виїхати Плетньову з країни на гастролі. Однак за це, за даними російської сторони, суд зобов'язав диригента внести у якості застави ще близько 6 тисяч доларів.

Про те, що Плетньова підозрюють у розбещенні неповнолітніх, стало відомо напередодні. Сам диригент тоді не коментував те, що трапилося, проте заступник почесного консула Росії в Паттайї Віктор Кривенцов заявив в ефірі Першого каналу, що "природно, (Плетньов) категорично заперечує свою причетність до цієї ситуації".

За словами Кривенцова, поліція провела обшук в будинку піаніста після того, як отримала свідчення "якихось тайських громадян".

За даними телеканалу Pattaya One News в оселі Плетньова ніяких підозрілих фотографій з неповнолітніми знайдено не було, проте проти нього говорять свідчення таїландця, заарештованого поліцією в неділю в рамках розслідування справи про дитячу проституцію.

Представник МЗС Росії заявив, що посольство Росії в Бангкоку зв'язалося з Плетньовим і з місцевими правоохоронними органами, щоб прояснити ситуацію і надати диригентові юридичну та консульську допомогу.

За даними таїландських ЗМІ, Плетньов очолював невелику приватну школу з навчання дітей гри на фортепіано в Паттаї, де проводив по кілька місяців на рік.

У вівторок прес-секретар Російського національного оркестру Світлана Чаплигіна повідомила, що 9-го липня оркестр Плетньова, як і заплановано, збирається почати європейські гастролі в Македонії. "Нічого не скасовано", - сказала вона.

Реклама:

Головне сьогодні