Власників агресивних собак хочуть карати ув'язненням

— 7 липня 2010, 17:16

Проект змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів у першому читанні підтримали 382 депутати.

Автори законопроекту пропонують запровадити кримінальну відповідальність хазяїв собак за порушення правил вигулу домашніх тварин, якщо собака завдала тяжкі або середньої тяжкості травми або ж якщо постраждалий взагалі помер.

За середньої тяжкості тілесне ушкодження пропонується карати штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400-7500 гривень).

Також хазяїна можуть покарати громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, виправними роботами на строк до 2 років або обмеженням волі на строк до 3 років.

Ті самі дії, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження, караються позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Якщо такі дії спричинили загибель кількох осіб, то господар карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Як відомо, нещодавно під Києвом три пси бійцівської породи ледь не роздерли 35-річну жінку. Тварин, з якими хазяйці впоратись не вдалося, відігнали перехожі. Вони ж викликали "швидку".

У результаті 4-годинної операції жінці наклали 230 швів, а голову довелося збирати із 7 шматочків. Хазяйка собак відбулася лише штрафом трохи більше 50 гривень.

Реклама:

Головне сьогодні