В Азовському морі потонули шестеро дітей. Троє вихователів були напідпитку

— 8 липня 2010, 15:40

Група з 80 осіб, з яких 67 діти, прибула з Москви та Московської області 20 червня на відпочинок у дитячий оздоровчий табір "Азов", що розташований в станиці Должанській Єйського району.

Вранці 7 липня неповнолітні із вказаної групи, а також семеро дорослих прибули на екскурсію на острів "Єйська коса", повідомляє УНІАН.

Під час перебування групи, не переконавшись у безпеці відпочинку неповнолітніх, дітям дозволили купатися біля берега.

[L]

Через сильну течію та вітер шестеро дітей не змогли вийти на берег і потонули разом з вихователем, який намагався їх врятувати.

На даний момент пізнані всі тіла загиблих - вихователя, трьох хлопчиків, у віці 8-ми, 9-ти, і 11-ти років, і трьох дівчаток 12-ти, 16-ти і 9-ти років.

"Згідно з даними медичного обстеження у трьох вихователів є ознаки алкогольного сп`яніння", - йдеться в повідомленні слідчого комітету при прокуратурі РФ.

Також виявилося, що табір належить приватним особам. Слідчі допитали дітей, які були на екскурсії, вихователів, що їх супроводжували, провели виїмку документів у таборі та перевірили свідчення на місці.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили чотири банки з-під пива, табличку "Купання заборонено", різний одяг та взуття.

У рамках розслідування кримінальної справи буде дано правову оцінку діям директора табору й вихователів, які супроводжували дітей.

Крім того, буде вивчено документацію табору, а також перевірено легальність його функціонування.

Слідству належить з`ясувати, як здійснювалися перевірки умов безпеки перебування в таборі дітей з боку посадовців контролюючих органів і органів місцевого самоврядування, а також їх роль у цій трагедії.

Реклама:

Головне сьогодні