Природні катаклізми завдали страховим компаніям рекордних збитків

— 9 липня 2010, 15:00

Цьогорічні збитки страхових компаній перевершили навіть цифри 2008-го року, які досі вважали рекордними, повідомляє The Financial Times із посиланням на Munic Re

Загальноекономічні втрати за перші шість місяців 2010-го року, спричинені катаклізмами, зокрема землетрусом у Китаї, виверженням вулкану в Ісландії та зимовий шторм Ксинтія, що пронісся Західною Європою, склали 70 мільярдів доларів - більше, ніж за весь 2009-й рік.

Одним з "найдорожчих" цьогорічних лих став землетрус у Чилі. Збитки страхових компаній склали 8 мільярдів доларів, тоді як загальноекономічні втрати сягнули 30 мільярдів.

Землетрус на Гаїті забрав життя 223 тисяч осіб. Проте оскільки більшість території застрахована не була, вартість у 150 мільйонів доларів є досить помірною у порівнянні з заподіяними стихією руйнуваннями.

Аналітики відмічають, що велика цифра збитків саме за першу половину року є вельми незвичною, оскільки саме на другу припадає сезон ураганів у південній частині США, приносячи із собою численні втрати.

Втім, на їхню думку, втрати не настільки великі, аби призвести до збільшення страхових премій.

У травні перестрахувальна компанія Swiss Re заявила, що операційний прибуток від страхування власності та страхування від нещасних випадків за перший квартал знизився на 69% й упав до 259 мільйонів доларів, порівняно із 846 мільйонами рік тому, головним чином, у результаті "високого рівня природних катастроф".

Swiss Re оцінила позови внаслідок чилійського землетрусу у 500 мільйонів доларів та муситиме сплатити ще 100 мільйонів постраждалим через Ксинтію.

Одначе, страхувальникам вдалося уникнути однієї з найбільших катастроф року - нафтової платформи Deepwater Horizon. Бурова свердловина була застрахована лише на суму близько 1 мільярда доларів.

Реклама:

Головне сьогодні