Британський фотограф робить рентген квітам

— 3 серпня 2010, 07:28

"Йдеться про те, аби зробити світ прозорим, аби розкрити його справжню структуру та форму. Я гадаю, це природна людська цікавість", - розповідає Терві.

Уперше художник використав рентген у 1996-му, аби сфотографувати людський череп, що знадобився його другові-музиканту, аби прикрасити обкладинку альбому, повідомляє The Daily Mail.

Нині, 14 років по тому, він перетворив цю експериментальну техніку на справжню форму мистецтва. Його "моделями" вже були мотоцикли, скрині та ноги на підборах. Тепер настала черга квіток.

[L]

"Мене веде моя цікавість. Йдеться про те, аби відкривати світ навколо нас. У дитинстві я любив розбирати речі, аби подивитися, які вони зсередини та як вони працюють", - пояснює Терві.

"Мені шалено цікаво, як працюють речі. Рентген дає мені можливість дістатися всередину та перетворити це на мистецтво", - каже 39-річний фотограф.

Тоді як зробити кожен зі знімків було для митця відносно простим завданням, сама техніка розроблялась роками.

Лише вдосконаленню своєї техніки фотографування квітів Терві присвятив п'ять років.

Фотограф тісно співпрацює із Британським інститутом радіології, де має змогу працювати зі спеціальним устаткуванням.

У рамках цього партнерства Терві візьме участь у новому масштабному проекті, де його техніка буде застосована у просвітницькій кампанії відносно раку простати.

Реклама:

Головне сьогодні