Попит на суп призвів до винищування акул - екологи

— 4 серпня 2010, 14:30

Бразильський Інститут екологічної справедливості звинуватив експортера морепродуктів компанію Siglo do Brasil Comercio в нелегальному вилові близько 300 тисяч акул.

Екологи подали до суду на комерційну компанію, звинувативши її в нанесенні масштабного збитку морській екосистеми, передає ВВС.

За даними науковців, багато акул були викинуті назад у море після того, як у них відрізали плавці з тим, щоб пізніше підпільно вивезти їх за кордон.

Екологічні активісти вимагають від комерсантів виплатити 790 мільйонів доларів за шкоду, яка була заподіяна навколишньому середовищі з 2009-го року.

"Ми не може визначити вартість життя, так само ми не можемо вирахувати вплив на екосистему", - заявив представник екологів Кріштіану Пачеко.

Він додав, що потім акулячі плавники були таємно експортовані в контейнерах, швидше за все, з порту Ріу-Гранді-ду-Сул у Азію.

Деякі аналітики вважають, що зростання попиту на делікатеси з акулячих плавців, який спостерігається, зокрема, в Китаї, можна пояснити збільшенням чисельності середнього класу, для якого подібні страви є демонстрацією достатку.

Отримати коментарі компанії-відповідача поки не вдається.

У бразильському міністерстві природних ресурсів заявили, що його представники навідувалися в Siglo do Brasil Comercio в травні 2010-го року, і тоді там були виявлені відрізані акулячі плавники. Документів, що пояснювали їх походження в компанії не знайшлося.

Реклама:

Головне сьогодні