На Черкащині з кранів потекла вода з хробаками

— 5 серпня 2010, 11:30

"Санітарки попросили набрати води, коли з'явилася, бо її ж подають нерегулярно, - розповідає медпрацівник Звенигородської лікарні 25-річна Наталія.

"Глянула, а у відрах щось таке дрібне ворушиться. Придивилася: черв'ячки, схожі на глистів-гостриків. Воду цю я не виливала, бо іншої ніде було набрати. Удома в нас такого нема, бо стоїть фільтр", - додала жінка.

У Звенигородці часто прориває каналізація, тому воду почали періодично відключати, повідомляє Gazeta.ua. Подають до дев'ятої ранку. А потім іноді на короткий час вона з'являється вдень. Безперебійно є після 18 години.

Підприємець 49-річний Ігор Вакула помітив білих черв'яків у воді вдома. Отвір крана перебинтував: "А коли вмикаємо душ, то вода смердить на всю хату. Готувати не можна, тому воду возимо з джерела. Треба ставити спеціальний фільтр. Його врізають у водопровідну трубу". Ігор Вакула знімає з крана бинт - він темний і смердючий.

[L]

Головний лікар районної санепідемстанції Борис Гарбузюк говорить, що ні усних, ні письмових скарг на хробаків у воді не було:

"Були дзвінки, що вода має неприємний запах. Ми запропонували принести її на дослідження. Не принесли. Кажуть, зараз води в крані немає. Більше не телефонують. Водозабірна система у Звенигородці 48 років працює без ремонту. Санітарна служба безсила. Не будеш же без кінця писати приписи. Казав міському голові: "Я тебе оштрафую!" І що? На ремонт водопроводу в бюджеті міста немає грошей".

"Не може такого бути, щоб у воді були черв'яки, бо вона хлорірувана", - каже директор місцевого водоканалу Микола Кисленко, 57 років. "Може, то в когось труби гнилі в будинку? У нас стоять фільтри. Воду беремо з річки Гнилий Тікич у районі водосховища Звенигородської ГЕС. При такій жарі цвітуть водорості. Вода аж зелена, тому й запах має неприємний".

На ремонт звенигородської каналізації Кабінет міністрів надав близько 290 тис. грн. Ще 250 тис. має виділити мерія. Однак за ці кошти можна полагодити десяту частину міського колектора - одну вулицю. Будівельна бригада вже розпочала роботу. У Звенигородці живуть 19,6 тисяч людей.

Реклама:

Головне сьогодні