Через спеку в Україні почастішали випадки падіння дітей з вікон

— 5 серпня 2010, 11:43

Аномальна спека цього літа стала причиною того, що люди частіше відкривають навстіж вікна, а це в свою чергу і призводить до жахливих наслідків.

Головний лікар Київської міської станції швидкої допомоги Анатолій Вершигора застерігає батьків бути вкрай обережними.

"Якщо раніше таких випадків траплялося 3-4 на рік, то за останні 10 днів вже 4 дитини випали з вікон", - говорить головний лікар.

Крім того, Анатолій Вершигора відмічає тенденцію до теплових ударів. "Лише за 4 серпня чотири людини стали жертвами сонячних променів: одна дитина отримала тепловий удар, граючи у футбол на вулиці під час найактивнішого сонцестояння, та троє дорослих, представників так званої вуличної торгівлі".

Між іншим, за словами лікаря, в умовах нинішньої спеки спостерігається загострення хронічних захворювань, особливо це стосується людей з серцево-судинними хворобами.

Тому Анатолій Вершигора радить вживати необхідні ліки, по-можливості виїжджати за місто, носити світлий одяг.

"Обов'язково, як це не смішно звучить, носити головні убори, особливо це стосується дітей. Вживайте до 2-х літрів води щоденно і пам'ятайте - ніякої засмаги. Цього літа засмагати дуже небезпечно через ризик шкірних захворювань. Бережіть своє тіло", - радить головний лікар.

Реклама:

Головне сьогодні