Тест

Найбагатші американці віддадуть половину статків на благодійність

Вони поставили свої підписи під ініціативою під назвою "Клятва дарування", з якою виступили засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс і інвестор Уоррен Баффет.

Серед тих, хто підписав ініціативу - кінорежисер Джордж Лукас і мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, пише ВВС.

Ця ініціатива продовжує давню традицію філантропії серед надбагатих американців, які віддають перевагу віддавати гроші на благодійні цілі, ніж податковому відомству.

Нинішня кампанія із залучення нових учасників цієї ініціативи почалася в червні, коли з закликом до участі в ній виступив знаменитий американський інвестор Уоррен Баффет.

"Ми тільки приступили до цієї справи і відразу отримали неймовірний відгук", - сказав він.

"Клятва дарування", за словами Баффета, дає можливість сім'ям найбагатших американців говорити про те, що робити з їх багатствами.

Вона передбачає одну умову - ті, хто зобов'язується віддати свої гроші на цілі благодійності, повинні публічно підтвердити свої наміри, підписавши письмове зобов'язання.

"Я присвячую більшу частину мого статку справі поліпшення освіти. У цьому ключ до виживання роду людського", - написав кінорежисер Джордж Лукас у своєму листі до "Клятви дарування".

Організація повідомляє, що багато хто з жертводавців дають зобов'язання по сумах, які набагато перевищують обумовлений мінімум в 50%.

Уоррен Баффет спільно з Біллом Гейтсом і його дружиною Меліндою провів за минулий рік численні зустрічі з американськими мільярдерами з метою залучення їх до участі в цій філантропічній ініціативі.

Сам Баффет, глава інвестиційної компанії Berkshire Hathaway, зобов'язався віддати 99% свого статку у фонд подружжя Гейтс, а також іншим благодійним організаціям.

Журнал Forbes оцінює статок Баффета в 47 мільярдів доларів. Білл Гейтс, якого журнал вважає другою найбагатшою у світі людиною, вже пожертвував більше 28 мільярдів доларів своєму фонду.

Всього в США, за даними журналу Forbes, проживає 403 мільярдера.