Табачник обіцяє прийом документів до вишів електронною поштою

— 5 серпня 2010, 17:25

З наступного року прийом документів для вступу у вищі навчальні заклади здійснюватиметься через електронну пошту і розпочнеться до закінчення терміну розгляду апеляцій Українським центром оцінювання якості освіти.

Про це на прес-конференції в Харкові заявив міністр освіти та науки Дмитро Табачник.

"Я думаю, що в майбутньому році ми подання заяв абітурієнтами повністю переведемо в електронний вигляд. Електронний спосіб подавання заяв зніме багато проблем і покінчить із чергами. Крім цього, наступного року ми розпочнемо прийом документів, не чекаючи завершення роботи апеляційних комісій Центру незалежного оцінювання", - сказав він.

Міністр зауважив, що окрім електронної форми реєстрування заяв документи можна буде подати традиційним способом у приймальні комісії, пише УНІАН.

"Інших великих змін не буде, тому що хотілося, щоб правила прийому були кілька років стабільними", - зазначив Табачник.

Водночас міністр освіти і науки повідомив, що нових шкільних підручників до 1 вересня не буде.

Мовляв, підручники навряд чи встигнуть надрукувати до початку навчального року.

Табачник запевнив, що для подолання дефіциту підручників на сайті Міністерства освіти та науки, на сайтах місцевих органів освіти та в усіх педагогічних журналах з'являться перші глави та розділи нових шкільних підручників.

За словами міністра, державним бюджетом на видання підручників було передбачено 198,4 млн. грн., з яких 28,4 млн. грн. - борг за минулорічні підручники для 9-го класу. На сьогодні ж виділено тільки 120 млн. грн., решта має надійти до вересня.

Табачник повідомив, що за ці кошти міністерство планує видати підручники для 1-го класу, практично усі підручники для 2-го класу, всі підручники для 10-го класу, "причому всі три напрями: стандарт, профільний і академічний", а також підручники для професійно-технічних навчальних закладів.

Міністр акцентував, що всі нові підручники відповідно до законодавства будуть безкоштовними.

Реклама:

Головне сьогодні