На одеському винзаводі через спеку зриваються цистерни з вином

— 9 серпня 2010, 12:10

"Ми живемо у двох кроках від заводу і вже котрий день сморідь стоїть! А на заводі так взагалі винне болото по коліно, і воно теж бродить і "благоухає", - ледь не плаче Наталя Ігнатіївна, жителька селища.

"У квартирі спека і дихати неможливо, а на вулиці смердить брагою і мухи літають хмарами. У таких умовах хіба що жаби можуть вижити, та й то, якщо це жаби-алкоголіки", - додає вона.

До всього іншого місцеві жителі ремствують, що винні потоки залили їхні городи і буквально випалили врожай. Хто компенсує втрати? Люди з цим питанням навіть на завод ходили всією громадою, але - поки безрезультатно, повідомляє "Комосомольська правда в Україні".

"Керівництво відповіло, що подумає щодо компенсації, - розповідає жителька Таїрова Ганна Сергіївна. "Почекаємо трохи і будемо в суд звертатися. З юристом уже говорили - сказав, що шанси є".

"На такій спеці цистерни з вином сильно нагріваються, відповідно вино в них починає інтенсивно бродити, виділяються пари і відбувається вибух", - пояснив заступник директора ТОВ "Нива" Іван Савчук.

"Зірвало запобіжний клапан, дріжджі винесли кришку наверх, от і вийшло те, що вийшло. Але ми звернулися в санепідемслужбу, приїжджали фахівці, усе оглянули, виписали норми викидів по шуму і запахам. Зараз ми усе виправляємо. Найближчими днями, думаю, ситуація буде вирішена".

Реклама:

Головне сьогодні