Молоко відбиває часниковий запах - вчені

4
1 вересня 2010

Тим, хто хоче позбутися запаху часнику, вчені радять випити склянку молока, пише ВВС.

Експерименти показали, що в сирому або приготованому часнику молочні продукти знижують частку сірчистих компонентів, які й надають йому характерний смак і аромат.

Ключовий з цих компонентів, аліловий сірчистий метил  не розкладається навіть при травленні, виділяючись, крім іншого, через шкіру з потом.

Часник містить багато вітамінів і мінералів, і тому дуже корисний, проте його запах може супроводжувати людину через години і навіть дні після вживання.

Автори дослідження Шеріл Баррінджер і Арігато Хансанугрум повідомили журналу Food Science, що освіження дихання сприяє вплив на слизову оболонку рота води і жиру.

Найкраще відкушувати часник і тут же запивати його молоком, радять науковці.

Проби на добровольцях показали, що чим вище жирність молока, тим сильніше подібний ефект.

Нейтралізації часникового запаху сприяють і інші харчові продукти, наприклад, гриби або базилік.

powered by lun.ua