Apple представила оновлені iPod

— 2 вересня 2010, 12:40

1-го вересня компанія Apple представила оновлену лінійку плеєрів iPod. Повної ревізії піддалися всі моделі, за винятком iPod Classic, повідомляє портал Gagadget.

Найменший плеєр компанії - iPod Shuffle - тепер знову обзавівся кнопками, але при цьому голосова система управління VoiceOver (вперше з'явилася в iPod Shuffle третього покоління) нікуди не поділася.

Крім того, тепер плеєр підтримує так звані Genius mixes (коли програма iTunes сама складає плейлисти з підходящої одна до одної музики).

Час автономної роботи нового покоління iPod Shuffle становить 15 годин безперервного відтворення музики, обсяг пам'яті - 2 ГБ, а вартість у США - всього 49 доларів.

Повну трансформацію пережив iPod Nano, який втратив колесо управління Click Wheel і обзавівся квадратним сенсорним дисплеєм діагоналлю 2 дюйми.

Крім того, у новому iPod Nano немає ні камери, ні підтримки відтворення відео. З нововведень варто відзначити апаратні кнопки регулювання гучності і прищіпку на задній стороні плеєра, яка робить його вкрай зручним для занять спортом. До того ж, у плеєрі є педометр і можливість підключення датчика Nike+.

Час автономної роботи iPod Nano становить 24 години безперервного відтворення аудіо, а вартість у США - 149 доларів за 8ГБ і 179доларів за 32 ГБ.

Не обійшло оновлення і плеєр iPod Touch. Він отримав екран Retina Display з роздільною здатністю 960x640 пікселів при діагоналі 3,5 дюйми (такий же, як в iPhone 4), процесор Apple A4, фронтальну камеру для відеодзвінків, задню камеру з підтримкою запису HD-відео та гіроскоп з трьома осями чутливості. Тож тепер його характеристики мають паритет з характеристиками iPhone4 (за винятком GSM-модуля і GPS).

Вартість iPod Touch становить 229 доларів за 8-гігабайтну модель, 299 доларів за 32-гігабайтну і 399 - за 64-гігабайтну.

У США передзамовлення на всі нові моделі плеєрів починається з 2-го вересня.

Окрім оновлених iPod Стів Джобс також представив нову версію мобільної операційної системи iOS 4,1, нову версію онлайн-магазину і додатків iTunes 10 та оновлену модель телевізійної приставки Apple TV.

Реклама:

Головне сьогодні