Хворі малюки матимуть друга-робота із пам'яттю та емоціями

— 8 вересня 2010, 05:07

Загалом втіленням цієї футуристичної ідеї займаються вісім європейських академічних закладів, повідомляє The Sun.

Розробники сподіваються, що роботи Now зможуть стати для дітей чимось на кшталт друзів чи домашніх улюбленців, допомагаючи їм долати тяжкі захворювання.

"Оригінальні прототипи були досить простими, в тому сенсі, що вони грали у прості ігри з дітьми. Але невдовзі роботи дійсно будуть здатні підтримувати цілі розмови з дітьми й говорити про їхні хвороби", - розповідає керівник проекту з Університету Плімуту доктор Тоні Белпіем.

"Діти у захваті від роботів - у них виникає бажання облишити зневіру. Вони дивляться на робота, і бачать у ньому не просто метал та пластик, але друга", - каже він.

Наразі науковці з Університету Плімуту фокусуються на "пам'яті" робота, тоді як їхні колеги з Гертфордширського університету працюють над його "емоціями".

Досі обмеженням для андроїдів був розмір їхнього бортового процесора, що не давав змоги формувати довготривалі "спогади".

Роботи Now будуть під'єднані до інтернет-програм, що надасть їм більшої потужності й дозволить утворювати спогади й відчуття.

Випробування роботів пройдуть у Міланській лікарні Святого Рафаеля, де їх "познайомлять" із дітьми, які страждають на діабет.

"Коли дитина знаходиться в лікарні й має навчитися справлятися із хронічним захворюванням, таким як діабет, стає дуже важливим розробити ефективну комунікацію. Задум полягає в тому, що робот виступає як компаньйон та канал для спілкування між пацієнтом, батьками та персоналом лікарні", - каже Белпіем.

Новий дитячий друг буде заввишки півметра й матиме вагу близько 4,5 кілограмів.

Реклама:

Головне сьогодні