В американському університеті вивчатимуть зомбі

— 8 вересня 2010, 12:56

Викладачі, що ведуть новий курс, обіцяють студентам "підготовку до зомбі-апокаліпсису" через аналіз класичних фільмів та коміксів про зомбі.

Замість курсових робіт тут передбачається написання сценаріїв фільмів жахів і підготовка розкадровки фільму про монстрів, який студент хотів би зняти.

Курс факультативний; офіційно він називається "Англійська-333", але газета Baltimore Sun вже прозвала його "Зомбі-101", пише ВВС.

Голова університетської школи комунікаційного дизайну Джонатан Шорр пояснює включення "Англійської-333" у навчальний план бажанням задовольнити попит на "цікаві, нетрадиційні" курси з нових напрямків поп-культури.

"Це ж потаємні двері у величезну кількість різних предметів. Вони думають, що ходять на божевільні заняття з зомбі, - і так воно і є. Але попутно вони розуміють, як працюють література та ЗМІ, як вони відображають наш час", - зауважив професор.

Любителям усіляких жахів буде приємно дізнатися, що курс включає в себе, крім усього іншого, предмет "Кров і кишки".

"Ми будемо займатися реально огидними речами, які відбуваються в фільмі жахів протягом багатьох років. Я хочу підкреслити ступінь того, наскільки цей матеріал може здатися образливим дуже багатьом людям. Це вам не пухнасті зайчики з мультфільмів. Зайчики там теж можуть бути, але вони, ймовірно, будуть розірвані на шматки", - говорить викладача курсу Арнольд Блумберг, автор книги" Зомбіманія".

Реклама:

Головне сьогодні