Більшість українців не готові відмовитися від мобілок

— 8 вересня 2010, 15:06

Згідно з опитуванням, проведеним Інститутом Горшеніна, більшість українців (72,5%) заявили, що ніколи не відмовляться від мобільного зв'язку, передає УНІАН.

Близько третини опитаних (36,8%) могли б відмовитися від користування мобільним телефоном зокрема в тому разі, якщо послуги зв'язку значно подорожчають.

Більш як чверть (27,2%) - якщо стане доступнішим стаціонарний телефон, а кожен шостий респондент (15,6%) готовий відмовитися від мобільного телефону, якщо обмежуватиметься його особистий простір.

Через шкоду для здоров'я готові відмовитися від користування мобільним зв'язком 13,4% українців, а 4,9% відмовляться від мобільного телефону, тільки якщо не буде необхідності в його використанні. Важко відповісти на це питання - 3,2% респондентів.

Переважній більшості українців (84,2%) необхідний мобільний телефон. З них більш як половина (57,8%) вважає, що мобільний телефон їм "дуже потрібний", близько чверті (26,4%) - "швидше потрібний".

Не відчуває необхідності в наявності мобільного телефону лише кожен десятий респондент (11,6%). З них 8,1% відповіли, що телефон їм "швидше не потрібний", 3,5% - "точно не потрібний". Важко відповісти на дане запитання - 4,2% респондентів.

Більшість українців (77,1%) влаштовують якість мобільного зв'язку. Протилежної точки зору дотримується кожен п'ятий опитаний (19,0%).

Переважна більшість українців (89,1%) вважають головною причиною необхідності мобільного телефону можливість зв'язатися з близькими й родичами у будь-який момент.

Більш як половина опитаних (65,4%) відповіли, що мобільний телефон допомагає їм у роботі, а майже половина респондентів (48,7%) вважають, що він необхідний на випадок екстремальних ситуацій.

Інші функції мобільного телефону - інтернет, ігри, калькулятор, навігація - потрібні 42,9% опитаних.

Інститут Горшеніна провів телефонне опитування на тему: "Мобільний зв'язок в Україні" з 4 по 6 вересня 2010 року.

Загалом згідно з випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 16 років у всіх обласних центрах України, містах Києві і Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-3,2%.

Реклама:

Головне сьогодні