Google читатиме думки користувачів

— 9 вересня 2010, 14:35

Новий пошуковий механізм Google Instant або миттєвий Google, обіцяє видавати користувачу інформацію у той самий момент, коли він тільки друкує запит, пише ВВС.

"Пошук в інтернеті буде відбуватися зі швидкістю думки, це просто квантовий стрибок", - стверджує компанія.

Раніше Google підказував параметри пошуку і не видавав результат до тих пір, поки не була натиснута кнопка "введення" або "пошук"

Програма Google Instant буде активізована в інтернеті вже наступного тижня, а трохи пізніше - і в пристроях мобільного зв'язку.

Першими послугами програми зможуть скористатися США, за ними - Великобританія, Іспанія, Німеччина, Франція і Росія.

"Наша програма за першими літерами вгадує, який запит ви збираєтеся надрукувати, і відразу видає вам різні варіанти", - пояснила віце-президент Google Марісса Майор в ході демонстрації нової послуги в Музеї сучасного мистецтва в Сан-Франциско.

За підрахунками Google, середній користувач витрачає 9 секунд на те, щоб надрукувати запит, і ще 15 секунд на перегляд результатів.

Компанія вважає, що Google Instant буде економити в середньому від 2 до 5 секунд на кожному пошуку.

"Google робить ставку на швидкість. Але економія пари секунд не велике досягнення. Мене набагато більше тривожить той факт, що я буду отримувати непотрібні мені результати до тих пір, поки не надрукую достатньо інформації, щоб програма зрозуміла, що я хочу", - вважає автор техно-блогу Technologizer.com Гаррі Маккракен.

Тим не менше, на думку деяких фахівців, нова програма складе серйозну конкуренцію пошуковому механізму Bing компанії Microsoft, який повільно, але вірно відвойовував у Google ринок.

Реклама:

Головне сьогодні