У Кенії знайшли рожевого бегемота

— 1 жовтня 2010, 06:21

Брати Вілл та Метт Беррард-Лукас прибули до Кенії, аби зробити знімки міграції антилоп гну. "Наш гід згадав, що чув оповідки про цього рідкісного гіпопотама від іншого гіда, однак він не сказав, де живе (тварина), й раніше він ніколи такого не зустрічав", - розповідає 26-річний Вілл.

Вирушивши на пікнік до річки Мара, мандрівники на власні очі побачили химерну істоту, пише Тhe Daily Mail. "На наш превеликий подив, ми помітили, що на берег ріки виходить рожевий гіпопотам. Ми покидали все й похапали наші камери!", - пригадує він.

Аби не потурбувати тварину, фотографи не стали підходити надто близько й спинилися за кількасот метрів від бегемота. "Це був молодий (гіпопотам), бо він був значно меншим за інших гіпопотамів та завжди тримався поблизу своєї матері", - розповідає Вілл.

Фотографам тварина видалася "цілком щасливою", а інші бегемоти на її незвичний колір анітрохи не зважали.

"Він також був дуже сором'язливим й після того як побачив нас, заховався за свою матір перед тим, як зникнути у воді", - згадує мандрівник.

Повернувшись на батьківщину, Вілл заходився збирати інформацію про рожевих бегемотів. Виявилося, що цю істоту колись бачили в Уганді, але не у Мара.

Рожевий гіпопотам - не альбінос, а лейцист, оскільки має пігментні плями й темні очі. "Зазвичай тварини лейцисти й альбіноси не виживають у дикій природі, бо вони є дуже помітними для хижаків та одержують серйозні опіки", - зазначає Беррард-Лукас.

На користь же гіпопотамів грає їхній чималий розмір, через що їх рідко атакують хижаки. Захистом від сонця бегемоту слугує його піт, тож рожевий гіпопотам має непогані шанси вижити, сподівається фотограф.

Реклама:

Головне сьогодні