В Україні буде свій iPad

— 1 жовтня 2010, 13:11

Виробники обіцяють, що коштуватиме пристрій трохи дешевше, ніж його аналоги - у межах 600 доларів. Водночас вони визнають, що переважно усі компоненти планшету - китайського виробництва, пише Бі-Бі-Сі.

Планшетні персональні комп'ютери відомі вже давно, кажуть фахівці, однак особливо популярними вони стали після появи планшету iPad від компанії Apple.

Компанії-конкуренти почали пропонувати свої версії цього продукту, і, аби привернути увагу споживача, почали додавати до назви уже відому на ринку частинку "Pad".

За словами експертів дуже часто однакові прилади продаються під різними брендами.

"Це не український винахід. В усьому світі так робиться. Конкуруючі компанії можуть замовляти виробництво своїх продуктів у того самого китайського виробника, а потім просто брендити під своє ім'я, під свою компанію", - зауважила видавець спеціалізованої преси в галузі інтелектуальних технологій Еліна Шнурко-Табакова.

Так вигладатиме ImPad. Фото itc.ua

"Якщо говорити про український iPad, то тут дуже просто робиться - купується той iPad, ціна на який від шестисот до тисячі доларів, завантажується український софт, і ви отримуєте український iPad. Далі компанії вже розробляють свої рішення. В будь-якому разі вони намагаються наздогнати цей бренд, який уже став законодавцем у цій галузі", - додає експерт.

Компанія-розробник українського варіанту iPad, який отримав назву ImPad, визнає, що на цьому етапі практично усі його компоненти - неукраїнського виробництва, переважно китайські.

На українських фахівців же припадає складання, тестування та розробка окремих програм.

Реклама:

Головне сьогодні