З 1 жовтня БТІ реєструє угоди з оренди нерухомості

— 1 жовтня 2010, 15:54

Прес-служба Міністерства юстиції нагадує, що з 1 жовтня 2010 року набирають чинності зміни до Тимчасового положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно.

Відповідно до вказаних змін, реєстратори бюро технічної інвентаризації поряд з державною реєстрацією права власності на нерухоме майно та на об'єкти незавершеного будівництва проводитимуть державну реєстрацію права користування (сервітуту) на об'єкти нерухомого майна, розташовані на земельних ділянках.

Реєстратори БТІ здійснюватимуть державну реєстрацію права користування (найму, оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їхніми окремими частинами, а також довірчого управління нерухомим майном.

Строк проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав у новій редакції Тимчасового положення скорочено з 30 до 14 календарних днів.

Наказом встановлено чітку послідовність дій реєстратора бюро технічної інвентаризації щодо проведення державної реєстрації прав.

Також уточнено та доповнено перелік правовстановлювальних документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та документів, на підставі яких проводиться державна реєстрація права власності на об'єкти незавершеного будівництва.

Крім того, наказом встановлено форми заяв, які подаються реєстратору бюро технічної інвентаризації, та форми рішень, які прийматимуть реєстратори

Реклама:

Головне сьогодні