Через 20 років люди зможуть робити резервні копії спогадів - вчений

— 22 жовтня 2010, 14:49

У найближчі два десятиліття люди будуть в змозі створювати резервну копію свого мозку, включаючи всі спогади, які містяться в ньому.

В цьому впевнений один з провідних вчених Реймонд Курцвейл, пише The Daily Mail.

62-річний науковець заявив, що створення резервної копії людського мозку тепер вже технічно можливо.

"Я вважаю, що протягом наступних 20 років в нашу кров буде вживлено тисячі комп'ютерних нанороботів, які лікуватимуть наші тіла, підвищуватимуть ефективність нашої роботи, і навіть зможуть створити резервну копію всього вмісту нашого мозку, так само, як резервні копії ваших файлів на комп'ютері", - зауважив Курцвейл.

"Це означає, що вони будуть робити резервну копію кожної думки, кожного досвіду, всього, що робить нас людиною", - додав він.

До слова, вчений впевнений, що не далекий від істини. Адже свого часу Реймонд Курцвейл зміг передректи комп'ютерне майбутнє.

"Це може здатися надуманим, але на початку 1980-х люди вважали мене божевільним коли я прогнозував появу середині 1990-х років Всесвітньої інтернет-мережі. Але це сталося, і у той час, коли я передбачив", - зауважив науковець.

Окрім цього, ще у віці 15 років Курцвейл створив програму, яка могла відтворити музику в стилі великих композиторів. Завдяки своєму винаходу вчений потрапив на прийом до Білого дому.

Він також побудував першу машину, яка могла читати письмовий текст для сліпих.

Курцвейл має 19 почесних докторських ступенів і тепер консультує уряди, вчених, військових і ділових людей по всьому світу з приводу різних технологічних питань.

Наразі він працює з Google над проектом про те, як вирішити світові енергетичні проблеми.

Реклама:

Головне сьогодні