Тест

CNN звільнила ведучого через вислів про євреїв

Телекомпанія CNN була змушена звільнити ведучого новинних програм Ріка Санчеса після того, як той допустив необережний коментар на адресу популярного американського коміка єврейського походження Джона Стюарта і натякнув, що американським кабельним телебаченням керують євреї.

Санчес сказав в ефірі: "Кажу вам, всі керівники CNN такі ж, як Стюарт. І в багатьох інших телемережах схожі управлінці. Як можна натякати на те, що євреї в цій країні - пригнічена меншість? Я не уявляю, що можна не знайти роботу тільки тому, що ти єврей".

Відразу після цієї заяви керівництво CNN оголосила, що Рік Санчес більше не є співробітником телекомпанії, і подякувала йому за роки роботи, пише ВВС.

Рік Санчес, американець з кубинським кореням з бідної сім'ї іммігрантів, також назвав Стюарта ханжею. Він сказав, що Стюарта "обурює те, що людина мого походження йде з ним майже врівень".

Джон Стюарт у своїй програмі Daily Show також не раз відпускав на адресу Санчеса вельми різкі коментарі.

Санчес працював на CNN c 2004-го року. До недавнього часу він був ведучим власної програми Rick's List, яка широко використовувала соціальні мережі, такі як Twitter, для залучення глядачів.

Стюарт кілька разів висміював Санчеса за неправильну вимову слова "аннали". Коли Санчес розповів, що йому в мережі Twitter написав лідер республіканців в палаті представників Джон Бейнер, Стюарт з цього приводу висловився "відправили твіт для твітнутого".