"Доктор Хаус" шкідливий для здоров'я?

— 4 жовтня 2010, 13:49

Серіали, в яких часто розповідається про боротьбу лікарів із рідкісними хворобами, підвищують ерудицію глядачів та, водночас, змушують їх дужче непокоїтися про власне здоров'я, повідомляє The Daily Mail.

У ході дослідження, проведеного науковцями Університету Род-Айленду, було виявлено, що шанувальники таких телешоу є більш схильними до того, аби справді стати жертвами різноманітних, нерідко незвичних, недуг.

До того ж, такі пацієнти наперед мають упевненість у тому, що їхня хвороба матиме важкий перебіг.

Очільниця дослідження, професор Інгджао Є зазначає, що крім цього телевізор "у великих дозах" може заважати людині почуватися вдоволеною власним життям.

Вчені виявили - людина, яка надто багато дивиться телевізор, схильна порівнювати свій добробут зі статками інших, від чого вона нерідко почувається нещасною.

У попередньому дослідженні на цю тему взяли участь 274 студенти Коледжу комунікацій та Університету Алабами. Мета опитування добровольцям не повідомлялась.

Респонденти віком від 18 до 31 року підтвердили наявність у них відчуття невдоволеності власним життям. Дослідниця припускає, що опитування ширшої вікової групи дало б навіть більш невтішні результати.

Реклама:

Головне сьогодні