Усіх французів від 15 років хочуть перевіряти на ВІЛ

— 7 жовтня 2010, 15:39

Відповідний захід, як пише Le Parisien, передбачена проектом національного плану по боротьбі з ВІЛ/СНІДом, який розробило Міністерство охорони здоров'я Франції.

Дотепер дослідження на предмет наявності антитіл до вірусу імунодефіциту людини в обов'язковому порядку були рекомендовані лише жителям Франції, що відносяться до груп підвищеного ризику з цієї інфекції.

Однак, на думку Мінздраву, цього виявилося явно недостатньо, оскільки темпи поширення ВІЛ/СНІДу в країні залишаються високими.

Щорічно у Франції виявляється від 6 до 7 тисяч нових випадків ВІЛ-інфекції. Крім того, за оцінками французьких епідеміологів, приблизно 50 тисяч французів є носіями ВІЛ і не знають про це.

Крім масового обстеження дорослого населення, план міністерства передбачає створення в країні мережі медичних центрів, орієнтованих на профілактику і виявлення ВІЛ-інфекції в найбільш уразливих етнічних групах - насамперед, серед жителів заморських територій Франції.

Як припускає Мінздрав Франції, ці заходи дозволять знизити число нових випадків ВІЛ-інфекції наполовину, а також скоротити смертність від ВІЛ/СНІДу на 20 відсотків. Фінансування нової державної програми становитиме близько мільярда євро протягом п'яти років.

Розроблений Мінздравом документ повинен одержати схвалення Національної ради зі СНІДу (Conseil national du sida). Як очікується, Рада оприлюднить свої коментарі до пропозицій Мінздраву в середині жовтня.

За матеріалами Медпортал

Реклама:

Головне сьогодні