Шимпанзе Чарлі, що полюбляв палити, помер від старості

— 8 жовтня 2010, 14:57

До паління мешканця південноафриканського зоопарку Bloemfontein Zoo привчили відвідувачі, які тицяли йому крізь огорожу запалені цигарки, повідомляє The Daily Mail.

Скільки насправді викурював Чарлі, невідомо, бо хитрий примат намагався приховувати свою згубну звичку від персоналу.

Працівник зоопарку Деріл Барнз свідчить, що за 15 років його роботи він бачив, як Чарлі палить близько 5 разів.

"Коли він бачить людей, що курять коло його клітки, то випрошує цигарку. Коли відвідувач кидає її в його бік, він робить кілька затяжок, сидячи на траві або на пеньку", - розповів він.

Варто ж було персоналу заскочити Чарлі за палінням, він викидав цигарку, шкірив зуби й намагався відволікти увагу людей від свого недопалку.

Бернз вважає, що Чарлі насправді не мав залежності від нікотину, оскільки в нього ніколи не було помічено симптомів "ломки".

Також ймовірно, шимпанзе "підчепив" звичку палити, коли працював у американському цирку. Це міг бути один з трюків, яким розважали глядачів.

У зоопарку Чарлі забезпечували спеціальний догляд і харчування, він одержував протеїнові коктейлі, вітаміни й мінерали. Причиною смерті тварини стала старість, повідомив речник зоопарку Конділ Кедама.

Керівництво зоопарку прийняло рішення зробити з померлого шимпанзе-курця опудало.

"Ми обговорювали можливість його похорону, але вирішили, що він був настільки популярною частиною зоопарку, що має завжди лишатися на виду. Ми сподіваємося, що зберігши його тіло, ми зможемо також зберегти його дух", - зазначив Кедама.

"Можливо, це також нагадуватиме тим, хто любить курити, про те, що це не завжди виявляється настільки небезпечним, як нам говорять", - додав він.

Працівники зоопарку радіють, що їхньому Чарлі вдалося прожити таке повне життя, й сподіваються, що відвідувачі зоопарку й надалі його не забуватимуть.

Реклама:

Головне сьогодні