Вирахувана ідеальна тривалість сну

— 8 жовтня 2010, 17:21

Магічна кількість годин, які рекомендується проводити в обіймах Морфея, тепер не сім, як стверджувалося в останніх дослідженнях: вчені змістили поріг відпочинку до неймовірно низького рівня, майже до кордону з безсонням, пише Inopressa з посиланням на Corriere della Sera.

Вчені з каліфорнійського університету Сан-Дієго спростували дані останнього дослідження, результати якого вказували, що оптимально спати сім годин на добу.

У ньому також стверджувалося, що ті, хто сплять менше, збільшують шанси появи серцево-судинних захворювань і навіть ризикують закінчити життя в 65 років.

Протягом 14 років вчені під керівництвом почесного професора психіатрії Деніела Крипке ставили питання з приводу нічних звичок у 450 добровольців у віці від 50 до 81 року, які взяли участь в експерименті, і проводили моніторинг серцевої діяльності під час сну на рівні пульсу.

"Ми були здивовані, що найбільша тривалість життя спостерігалася у жінок, які сплять вночі від п'яти до шести з половиною годин ", - заявив Крипке.

Що ж стосується безсоння, то вона призводить до підвищення артеріального тиску і збільшення ризику серцево-судинних захворювань.

Тож, люди, які недосипають, зазвичай багато їдять і виглядають гірше, ніж ті, хто відпочивають правильно. Таким чином, безсоння завдає шкоди, як стверджувалося і раніше, але ідеальна тривалість сну вже не сім годин, а п'ять, максимум шість

Реклама:

Головне сьогодні