Шоколад зникне через 20 років - вчені

— 15 листопада 2010, 12:20

Неприємна новина для любителів продуктів з бобів какао озвучили вчені з незалежної харчової експертної організації Гана у Великобританії.

Через 20 років справжній шоколад зникне повністю, замість нього будуть продаватися генномодифіковані подоби шоколаду у вигляді ікри, повідомляють дослідники.

У кращому випадку шоколадні вироби стануть рідкісним і дуже дорогим товаром, який зможуть придбати лише забезпечені жителі планети.

Виконавчий директор Джон Мейсон, голова дослідницької ради повідомив, що для вирощування шоколадних бобів потрібно від 3 до 5 років, при цьому деякі фермери, які є вихідцями з бідних країн, просто не можуть дозволити собі стільки чекати.

Тому замість бобів какао саджають більш дешеві і невибагливі рослини, такі як квасоля, горох і сочевиця, пише Raut.

До того ж, фермери керуються принципами не тільки економічними, але й харчовою цінністю, яка у даних представників сімейства бобових набагато вища шоколаду, особливо в плані змісту природних білків .

Крім того, ґрунти виснажені настільки, що виробництво бобів какао скорочуються з кожним роком, у той час як споживання шоколаду продовжує рости, але постачання його стає все меншим.

У 2008-му році зростання цін на шоколад призвело до того, що з'явилися нові більш дешеві рецепти виготовлення цих солодких ласощів. Однак такі продукти не можна назвати шоколадом, ні з юридичної, ні з харчовою точки зору.

Реклама:

Головне сьогодні