Forbes: перші професії відомих людей Америки

Фіцджеральд помилявся. Другий акт у житті справді можливий, і деякі з відомих американців здійснили в своїй кар'єрі справді карколомні зміни, пише Forbes.

Один із них - актор Денніс Фаріна, який свого часу був поліцейським. Ось чому йому так переконливо вдається грати стражів порядку.

Роботі в поліції Чикаго Фаріна присвятив 18 років свого життя. Інколи він надавав консультації режисеру Майклу Манну, який у 1981-му році й запросив його на невеличку роль у своїй стрічці "Злодій".

Денніс Фаріна

Нині Фаріна добре відомий глядачам за ролями в серіалах "Поліція Майямі", "Кримінальна історія", "Закон та порядок", а також у стрічці "Врятувати рядового Райяна".

Майбутній актор Харрісон Форд свого часу працював робітником сцени та теслею, виконуючи замовлення для гурту The Doors та режисера Джорджа Лукаса.

Наче в сюжеті голлівудського фільму, останній запропонував Форду маленьку роль у своїй стрічці "Американські граффіті".

Харрісон Форд

Тим часом популярність Лукаса зростала і для оформлення свого нового, більшого офісу він знову найняв Форда.

Якось режисер попросив теслю почитати репліки за відсутніх акторів до свого нового фільму "Зоряні війни". Роль віддали Форду, а стрічка стала найкасовішою в історії.

Сенатор Ел Франкен спершу прославився як один із найоригінальніших авторів та виконавців гумористичного шоу Saturday Night Live.

Згодом Франкен став ведучим радіошоу на Air America, в якому він брав інтерв'ю у видатних політичних фігур. Час від часу він також видавав бестселери із провокаційними назвами, як то "Раш Лімбо - великий жирний ідіот".

Ел Франкен

У липні 2009-го року Франкен, як член Демократичної партії, став сенатором від штату Міннесота.

Задовго до того, як стати зіркою фільму "Мене звуть Ерл", Джейсон Лі здобув визнання як професійний скейтбордист та заснував власну компанію.

Джейсон Лі

На екрані вперше він з'явився в музичному відео і згодом переключився на акторство, зігравши в таких відомий стрічках, як "Ворог держави", "Ванільне небо, "Ловець снів" та "Елвін і бурундуки".

До Вищої судової палати Міннесоти потрапив гравець Національної футбольної ліги Алан Пейдж.

НФЛ він присвятив 15 років життя, граючи спершу за Minnesota Vikings, а потім за Chicago Bears.

Алан Пейдж

Кар'єру професійного футболіста Пейдж поєднував із навчанням в Юридичній школі Університету Міннесоти. Свій диплом він одержав у 1979-му й полишив спортивну діяльність заради роботи в юридичній фірмі в Міннеаполісі.

В 1992-му році Пейдж став першим афро-американцем, обраним до Вищої судової палати Міннесоти.

Губернатор штату Аляска Сара Пейлін перекваліфікувалася на телезірку. Колишній кандидат у віце-президенти вдало дебютувала в документальному серіалі "Аляска Сари Пейлін" у співпраці з відомим продюсером реаліті-шоу Марком Бернеттом.

Сара Пейлін

На рахунку актора Міккі Рурка є чимало боксерських перемог. У дитинстві він тренувався в одному залі з Мохаммедом Алі, у 17 років бився з Луїсом Родрігесом.

До 1971-го року, коли через струс мозку Рурк залишив професійний ринг, він виграв 20 боксерських поєдинків, 17 з них - нокаутом.

Міккі Рурк

Нинішньому губернатору Каліфорнії, а колись бодібілдеру Арнольду Шварцнеггеру вдалося заново відкрити себе навіть не один раз, а двічі.

Пригадуючи свої перші кроки в акторстві, "Термінатор" якось розповів: "Агенти та відповідальні за кастинг казали мені, що моє тіло "надто дивне", що я маю смішний акцент та що моє ім'я задовге".

Арнольд Шварцнеггер

"Третій акт" в житті Шварцнеггера ввижається ще неймовірнішим, проте в 2003-му році його було обрано на посаду губернатора Каліфорнії.

Фото з сайтів tvcinemaemusica.wordpress.com, answers.com, feltworks.wordpress.com, lat34.com, thevikingship.net, postonpolitics.com, ratherfancy.tumblr.com, popstarsplus.com, listal.com

Реклама:

Головне сьогодні