66% молоді в Україні вживає алкоголь, 40% - палять

— 3 листопада 2010, 16:31

За даними Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, в Україні 68% юнаків і 64% дівчат вживають алкоголь.

Про це на парламентських слуханнях на тему "Молодь за здоровий спосіб життя" повідомив керівник відомства Равіль Сафіуллін.

"В Україні курять 45% юнаків і 35% дівчат, вживають алкоголь 68% хлопців і 64% дівчат. 13% молоді вживають так звані легкі наркотики. За різними експертними оцінками, близько 80% наркозалежних - це молоді люди від 14 до 35 років", - сказав він.

[L]

Міністр зазначив, що в останні роки значно збільшилася кількість хворих туберкульозом і ВІЛ-інфікованих серед молоді, а також наркоманів.

"За останні 10 років частка хворих наркоманією серед неповнолітніх збільшилася в 6-8 разів", - заявив він.

За словами Сафіулліна, у вільний час фізичними вправами займається кожний третій 6-класник і кожний шостий студент.

"Тобто чим людина стає дорослішою, тим менше в неї бажання та часу на активний спосіб життя", - констатував міністр.

Сафіуллін навів соціологічні дані, згідно з якими 1/3 молодих людей готові приділяти свій вільний час заняттям спортом і фізичними вправами, якщо буде відповідна інфраструктура.

Міністр також додав, що формування бажання займатися спортом і вести здоровий спосіб життя в молоді - це завдання не тільки держави, але й окремого громадянина.

За його словами, для реалізації цієї мети необхідна співпраця сім'ї, цивільного суспільства і держави.

Сафіуллін зазначив, що його міністерство вже виступило з ініціативою розвитку спортивної інфраструктури, починаючи з наступного року, що передбачає будівництво 500 багатофункціональних майданчиків, 15 басейнів і 15 льодових ковзанок.

Як відомо, у серпні Кабінет міністрів виділив Мінсім'ї 15,026 мільйони гривень на ремонт соціальних установ для дітей і молоді.

За матеріалами "Українських новин"

Реклама:

Головне сьогодні