Тест

Ветеринари рятують коалу, що підстрелив браконьєр

Лікарям вдалося впоратися із перфорацією шлунку та кишечника маляти. З тіла звірятка, яке має також травму черепа, витягли вже три дробини, всередині залишилося ще дванадцять.

[L]

Фахівці не полишають сподівань, що маленькій Фродо, яку збили з дерева пострілом, вдасться вижити, повідомляє The Daily Mail.

"Вона в критичному стані, але, якщо її вдасться стабілізувати, буде проведено наступну операцію", - повідомила ветеринар Амбер Джіллетт.

Наразі дитинча перебуває в лікарні для диких тварин, де їй переливають кров та вводять внутрішньовенно рідину, антибіотики та знеболювальне.

"Ми приголомшені такою жорстокістю до тварини й не можемо збагнути, чому комусь захотілося вистрелити в коалу, яка не становить жодної загрози", - сказала ветеринар.

Поліція Квінсленда проводить розслідування нападу на коалу. Ці тварини вважаються видом, що охороняється, з 1930-х років. Втім їхня кількість на території Австралії стрімко скорочується через полювання на їхнє хутро.

Якщо зловмисника буде знайдено, максимальне покарання, що може на нього чекати - це 225 тисяч доларів штрафу або два роки за ґратами.