Українці планують витратити на новорічні свята до 3 тисяч

— 9 листопада 2010, 12:59

Згідно з даними дослідження компанії Deloitte, із запланованої суми на подарунки українці планують витратити 1590 гривень, на новорічний стіл - 955 гривень, на новорічні розваги - тільки 424 гривні.

Зі всіх країн, які взяли участь у дослідженні, Україна показала найвищу динаміку зростання новорічних витрат. Однак, незважаючи на це, рівень витрат порівняно з іншими країнами залишається невисоким.

Якщо в євровому еквіваленті витрати українців плануються в середньому на рівні 280 євро, то, приміром, у Великій Британії - 750 євро (скорочення порівняно з попереднім роком на 2,5%), в Ірландії - 1020 євро (скорочення 10,6%), Німеччині - 470 євро (зростання 0,4%), Швейцарії - 830 євро (зростання 1,2%), Іспанії - 655 євро (скорочення 5,4%), Греції - 410 євро (скорочення 21%), Польщі - 445 євро (зростання 2,7%), Росії - 385 євро (зростання 7,3%).

Більшість опитаних українців хотіли б у вигляді подарунку на Новий рік одержати подорож, а також гроші, третє місце серед подарунків зайняли електронні пристрої для дому.

При цьому дарувати на Новий рік українці планують косметику й парфумерію.

У європейських країнах відносно подарунків переважає практичність і раціональність - як подарунок для себе більшість європейців вибрали гроші, подарункові ваучери, одяг, взуття й книги.

Дарувати ж, як і в Україні, європейці планують переважно косметику й парфумерію.

Щоб не помилитися з подарунком більшість респондентів планують заздалегідь запитати близьких, що вони бажають одержати в подарунок, ця ж тенденція присутня й в Україні.

51% опитаних українців вважає, що економіка країни перебуває в стані рецесії, однак все-таки простежується динаміка поліпшення настрою споживачів, а 38% українських респондентів вірять у поліпшення свого добробуту в 2011 році, що є однією із причин, які у передноворічному сезоні викликали зростання попиту на товари.

Більше того, близько 30% українців готові на святкування новорічних свят брати кошти в борг.

Під час дослідження було опитано 20655 респондентів з 19 країн Західної й Східної Європи. Україна бере участь у дослідженні втретє - тут у дослідженні взяли участь понад 700 людей віком від 18 до 65 років.

Опитування проводилося протягом 2 останніх тижнів вересня методом інтернет-анкетування.

За матеріалами Українських новин

Реклама:

Головне сьогодні