Влада розсилає голландцям листівки з запахом марихуани

— 9 листопада 2010, 17:12

Представники влади в Роттердамі та Гаазі оголосили про намір розіслати близько 30 тисяч карток зі смугою, що стирається, для того, щоб допомогти жителям цих міст розпізнати, як пахне марихуана.

Якщо потерти таку картку, то крім запаху марихуани на ній проступить також напис "Допоможіть у боротьбі з плантаціями коноплі" і номер відділу поліції, до якого можна подзвонити і повідомити інформацію про нелегальну плантацію.

"Громадяни повинні знати про небезпеку, пов'язану з такими плантаціями. Якщо вони запідозрять щось неладне, вони повинні сповістити про це", - заявив Арні Лоос з робочої групи, яку створив уряд, з боротьби з вирощуванням коноплі у Голландії.

[L]

Зараз влада в Голландії дозволяє тримати до п'яти рослин марихуани для особистого використання, повідомляє Бі-Бі-Сі.

У 1976 році в країні було декриміналізовано володіння марихуаною і використання її в особистих цілях - в обсязі до 5 грам.

Однак вирощування коноплі у великих обсягах і збут марихуани залишаються під забороною.

Влада вважає, що в Голландії налічується 40 тисяч нелегальних плантацій коноплі, прихованих на горищах, складах і в квартирах.

Щороку тільки в Роттердамі поліція виявляє близько 200 подібних плантацій.

Скретч-карти, які розповсюджує влада, крім запаху марихуани і номера телефону поліції, містять інформацію про те, як можна помітити розведення конопель у міських умовах.

Так, громадянам радять звертати увагу на шум вентиляторів, що не припиняється, скупчення електричних дротів і постійно запнуті штори.

Одна з небезпек нелегальних плантацій коноплі, на думку голландської влади, полягає в тому, що вони можуть легко спричинити пожежу, оскільки для них потрібні лампи накалювання, здатні підтримувати постійну температуру 27 градусів за Цельсієм.

Реклама:

Головне сьогодні