Христофор Колумб виявився сином короля Польщі

— 1 грудня 2010, 17:00

Протягом останніх 500 років походження Колумба є загадкою, розкрити яку намагаються численні фахівці. Загальноприйнятою є версія про те, що мандрівник народився в італійському місті Генуя у 1451 році в родині ткача і власника крамниці з торгівлі сиром Доменіко Коломбо.

Однак цей факт оскаржується низкою фахівців, які називають інші місця народження великого мореплавця - Португалію, Францію, Іспанію, Греціію та Шотландію, пишуть Вести.

Історик Мануел Роса вважається одним з провідних біографів Колумба. Відповідно до його дослідження, проведеного в останні два десятиліття, Колумб насправді є сином польсько-угорського короля Владислава III (король Польщі з 1434 по 1440, король Угорщини з 1440 по 1444).

Вважалося, що Владислав III загинув у битві з турецьким військом при Варні в листопаді 1444 року. Але так як тіло короля ніколи не було знайдено, то вже в Середні століття з'явилися чутки про те, що Владислав, програвши битву, все-таки залишився живий.

Історик Мануел Роса оголосив, що виявив свідчення того, що після поразки Владислав втік на португальську острів Мадейра. Тут він був відомий під ім'ям "Генріх німець". Колишній король Угорщини і Польщі одружився на місцевій аристократці і у них народилася дитина, яку назвали Христофором.

Саме королівське походження і зв'язки допомогли синові монарха встановити особливі відносини з королем Іспанії і заручитися його підтримкою в організації експедиції з відкриття нових земель, вважає Мануел Роса.

Реклама:

Головне сьогодні