Тест

Студенти-винахідники кинули виклик Стіву Джобсу

Сенсорна панель виглядає наче звичайний журнальний стіл, але за своїми можливостями пристрій помітно випереджає популярний iPhone.

Чутливий екран панелі розпізнає більше 500 одночасних торкань і визначає, які саме предмети лежать на поверхні.

Так, кожен дотик до мультитач столу може перетворити екран на бризки води, тривимірну карту або ж химерні футуристичні замальовки. Зображення як живе.

Унікальність калінінградської розробки в тому, що студенти спроектували мультитач стіл ефективніше, ніж більшість світових корпорацій.

"Багато хто подумає, що це великий iPhone, ми ж пішли далі, тут ми можемо розпізнавати вже не кілька торкань, ні п'ять, ні 10, а до 512 торкань одночасно, аналогів цьому у світі, на щастя, немає. Крім торкань цей стіл може розпізнавати об'єкти, уявіть, що кладете телефон, і у вас він розпізнає всю інформацію про кожен телефон, виводить на цьому ж столі", - пояснив один зі студентів-винахідників столу Євген Новіков.

Протягом року молоді вчені вдосконалили свій винахід. Тепер робота цього пристрою залежить не тільки від спритності рук. Мультісенсорна панель може розпізнати, який предмет лежить на поверхні столу, для цього достатньо прорахувати коди.

"Сьогодні нам вдалося досягти того, що наші столи, наше мультисенсорне обладнання позбавлене багатьох недоліків наших конкурентів - це висока чутливість на дотик, досить висока швидкість реакції на дотик", - керівник проекту - студент Анатолій Чуріков.

Свій винахід молоді вчені представили у середу на всеросійському конкурсі "ІТ Прорив", що проходить у Москві.

Роботою калінінградських студентів вже зацікавилися інвестори. Кілька столів встановили на підприємствах у тому ж таки Калінінграді.

Винахід нещодавно отримав російський патент, на черзі - міжнародний. Технологія мультитач може застосовуватися будь-де. За цим же принципом молоді науковці зможуть проектувати не тільки столи, а й стіни.

За матеріалами "Вестей.ру"