Дитяча інтернет-порнографія з Росії "переїжджає" до України

— 7 грудня 2010, 16:37

Дитяча порнографія в є одним з найчастіших пошукових запитів в інтернеті. Близько 25-35% порнографічних матеріалів, де використовуються діти, походить з колишніх країн СРСР, зокрема Росії, Білорусі та Молдови.

Про це розповіла представник міжнародної організації ECPAT ( End Child Prostitution Child Pornography & Trafficking of Children for Sexual Purposes) в країнах СНД Ольга Шведова, піше Німецька хвиля .

За словами експерта, найбільшими замовниками "слов'янського" дитячого порно в інтернеті є американці та західні європейці.

"У них попит на білих дітей. Чим жорстокіша дитяча порнографія, тим вона дорожча. То хто це може оплатити? Представники з багатих країн, які мають доступ до інтернету і гроші", - каже Шведова.

Вона зауважує, що все починається з простого спілкування в інтернеті, а потім доходить і до сексуальної експлуатації дітей і схиляння їх до суїциду.

Представниця ECPAT наголосила, що в Україні є закони, аби запобігти поширенню дитячої порнографії в інтернеті, але часто вони просто не виконуються.

Разом з тим Шведова зауважила, що в українському міністерстві внутрішніх справ з'явився відділ боротьби з кіберзлочинністю, зокрема і дитячою інтернет-порнографією, однак цей орган в Україні працює не так давно і не встигає відслідковувати всі злочини в інтернеті. В Росії ця робота налагоджена чіткіше і справніше, тому злочинці дедалі частіше "перебираються" в Україну.

Реклама:

Головне сьогодні