Засновник Facebook пожертвує половину статків на благодійність

— 9 грудня 2010, 12:05

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг приєднався до учасників кампанії The Giving Pledge, члени якої - мільярдери, що готові віддати половину своїх грошей на благодійність.

Таким чином, поставивши свій підпис під так званою "Клятвою дарування", Цукерберг публічно приєднався до кампанії, яку почали засновник корпорації Microsoft Біл Гейтс та інвестор Уоррен Баффет, пише ТСН з посиланням на The Wall Street Journal

Свій підпис вже поставили співзасновник компанії America OnLine Стів Кейс, один з власників акцій Yahoo! Карл Ікан і фінансист Майкл Мілкен.

А ось інший відомий американський бізнесмен Тед Тернер, що заснував телекомпанію CNN, заявив, що благодійність його розорила вже за життя.

"Я стільки віддав грошей, що у мене майже нічого не залишилося. Я знаходжуся практично на межі бідності", - заявив Тернер в ефірі телекомпанії MSNBC.

"Кожному, хто приходить в мій офіс, я виписую чек на 100 тисяч доларів", - сказав американський підприємець і додав, що хотів би зберегти гроші хоч би собі на похорони, що після чого ведучі програми розсміялися Тернеру в обличчя.

Тернер втратив значну частину багатомільярдного стану на початку 2000-х років через невдалі бізнес-угоди і завжди активно займався благодійністю.

Нагадаємо, 4 серпня 38 американських мільярдерів дали зобов'язання протягом свого життя або після смерті пожертвувати половину свого майна на добродійність.

Реклама:

Головне сьогодні