Тест

Експерти з'ясували, яке вино можна вживати алергікам

Слід сказати, сульфіти або діоксид сірки - єдиний з дозволених під час виробництва вина консервантів (E220). Ця харчова добавка дозволена до застосування практично в усіх виноробницьких регіонах світу, а її максимально допустимий рівень досить часто встановлюється на відмітці в 200-250 міліграм/л.

Виключення може складати лише продукція, що виробляється біодинамічним або іншим "біо" способом. При виробництві таких вин, як правило, на законодавчому рівні заборонено застосування консервантів і стабілізаторів. У таких напоях кількість сульфітів знаходиться на "природному" рівні в 40 міліграм/л.

"Багато виробників вин додають сульфіти для того, щоб збільшити термін зберігання вина. Але деякі винарні цього не роблять і іноді рекламують такий факт. Тож можна купувати і органічно чисте вино", - дає поради щодо підбору безсульфатних вин Нейл Као, прес-секретар американської Академії Алергії Астми і Імунології.

"Як правило, виробники не забувають зазначити на етикетці, що вино виготовлено за допомогою біо або органічного способу виробництва. Непогано також звертати увагу на маркування "містить сульфіти". Ну, а найкращім способом, звичайно ж, буде консультація професіонала, наприклад, сомельє ресторану або фахівця вашого улюбленого винного бутіку", - додав він.

Слід зазначити, в Україні, на відміну від країн Нового і Старого Світу, а також США, маркірування продукції виноробства, яка містить сульфіти не є обов'язковою.